Аналітичний центр «Універсітас» проведе всеукраїнський екзит-пол 26 жовтня

Аналітичний центр “Універсітас” на замовлення та за підтримки інформаційної агенції “Українські національні новини” проведе у день парламентських виборів 26 жовтня всеукраїнський екзит-пол.

Його ключова відмінність полягатиме у тому, що акцент попереднього прогнозу виборів буде зроблений на дільницях сільської місцевості і невеликих населених пунктів. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Аналітичного центру “Універсітас” Дмитро Громаков, передає кореспондент УНН.

“Тактичне завдання цього проекту — показати більш детальні і точні прогнози результатів виборів у сільській місцевості і невеликих містах України. Таким чином ми покажемо більш точну картину (електоральних настроїв — ред.) у сільських округах і у такий спосіб знизимо можливість викривлення результатів на цих територіях”, — зазначив Д. Громаков.

Він підкреслив, що саме у невеликих містах і селах під час виборчого процесу здійснюється найбільша кількість всеможливих порушень. “У сільській місцевості слабкий контроль за процесом виборів, там менше спостерігачів, і всі ці маніпуляції типу каруселів і переписування протоколів „по дорозі“, здійснюються саме там”, — розповів він.

Науковий консультант директора Аналітичного центру “Універсітас” Сергій Дем’янов розповів, що даний екзит-пол буде проводитися близько на 170 виборчих дільницях. Опитування розраховане на 10 тис респондентів, його проводитиме команда із близько 700 осіб.

“Опитувати в середньому будуть кожного 16 виборця. Похибка вибірки становитиме близько 1,8%”, — додав С. Дем’янов. Представники “Універсітасу” повідомили, що всеукраїнське опитування проводитиметься у всіх без винятку регіонах країни, в тому числі і на територіях Донбасу, які контролюються українською владою.

“На Донбасі в опитуванні будуть задіяні тільки ті дільниці, котрі потрапляють у зону контролю української влади, а також ті проблемні округи, одна частина яких знаходиться у зоні бойових дій, а друга — під контролем українських військових. Мова йде зокрема про такі проблемні округи як 59, 49 і 47”, — розповів Д.Громаков.

Презентація результатів екзит-полу відбудеться у неділю після закінчення голосування і закриття виборчих дільниць.

Комментарии запрещены.